No niin, nyt on ekat kisat sitten koettu. Ja niin kun se nyt tahtoo olla Englannin kisassa se sama "propleema" joka vuosi VESISADETTA. Kyllä v.... eiku siis harmitti.  Lajittelupäivät oli lauantai ja sunnuntai. Kisapaikalle saavuttiin perjantaina aamulla hyvin hotellissa nukutun yön jälkeen ( 3h ). Osa porukasta oli yöllä lähtenyt hakemaan kuljetuskalustoa satamasta. Kalusto saapui radalle aamupäivällä jonka jälkeen purettiin kuorma ja valmisteltiin kalusto.

Lauantai oli sitten ensimmäinen ajopäivä. Aikatauluun merkattu 2 lajittelulähtöä. Päätettiin että meidän eka veto on vaan puoleenväliin. On ensiksi varmistettava että kaikki toimii ja että polttoaineen määrä on oikea. Talven aikana tehtiin muutama muutos ahtimen alle ja päälle ja emme siitä syystä uskaltaneet heti ekassa vedossa mennä vanhoilla säädöillä täysiä. Ensimmäisessä vedossa 1.08 60 jalkaa ja muutenkin kaikki näytti olevan OK, pientä hienosäätöä portti suuttimiin. Päivän toinen lähtö mentiin loppuun asti täysillä, ja hyvinhän se menikkin. Heti uusi ennätys 6.47 joka parani peräti 0.22s viime vuodesta. Loppunop. 352 km/h parannusta viime kauteen 11 km/h. 60 jalkaa 1.05. Kyllä meinaan lämmitti meikäläistä että vihdoin ollaan ns. alueella. Kytkinsäädöt ovat mallikkaasti 99% siellä missä pitääkin ( tähän olemmekin jo tottuneet joten ei tässä ihan mitään uutta ;) ) Moottorin säädöt ovat vielä turvallisella alueella, muutamat sylinterikohtaiset lämpötilat kun saamme niputettua muiden kanssa samoihin niin sitten laihennetaan lisää.  Lauantain vedot vedetty ja illalla sitten valmistelimme autoa seuraavalle päivälle. Sunnuntain lajittelupäivänä sitten satoi aamusta iltaan. Onneksi tiimissä on mukavaa porukkaa jonka odotella sateen loppumista. Vatsalihakset on kovilla kun herrojen juttuja kuuntelee ;). No, maanantai ja tosi kyseessä. Sateen uhkaa mutta ajamaan aamulla päästiin, Ekana Pro Modit, vastassa Micke Lindahl. Auto lähti viivalta kuin  "pyy pivosta" 1.02 60 jalkaisella. Lindahlilla tyre shakeja minä selkeessä johdossa ennen puoltaväliä. Mutta sitten, meno loppuu. Autoon tulee joku aivan mystinen sähkövika, meno loppuu täysin eikä kulje mihinkään. Kerrankin kun olis tullut arvokas päänahka niin ei...... No tää on Drag Racea ja tällasta sattuu. Pro Mod kierros saatiin ajettua loppuun ennen sadetta, muikään muu ryhmä ei sitten kerennytkään enää sateen takia ajamaan.  Gullqvistin ja Lanton lähdön epäselvyyksien ja uusintalähdön ajamatta jäämisen takia pisteet jaettiin lajittelusijoituksien mukaan.

Seuraavaksi vuorossa Alastaron kauden ensimmäiset SM-kisat. Hyvä tilaisuus testata että autoa vaivannut sähkövika saatiin  poistettua MSD Joe Pandon vinkkien perusteella.

Kuten Amerikan kontaktimme Santa Podin jälkeen sanoi, 6.2xxx ei ole mikään ongelma saavuttaa;)

KN